Microsoft certificerings programma voor SQL Server is gewijzigd

Ben je eindelijk net klaar met jezelf te certificeren voor Microsoft SQL Server 2008(R2) kondigt Microsoft aan dat het programma gaat wijzigen!

Naast het volledige traject is het ook mogelijk om op basis van je bestaande SQL 2008 certificering (MCTS/MCITP) een verkort traject te volgen.

Waarom is er weer gekozen voor een nieuw opleiding traject? En nu niet meteen roepen er moet geld verdiend worden, natuurlijk is dit 1 van de doelstellingen van een organisatie als Microsoft en ook één van mij zelf. Maar het is welllicht opgevallen dat er een verschuiving van traditionele infrastructuren in opmars is naar Cloud omgevingen. In het nieuwe certificerings traject wordt ook aandacht besteed aan de gebruikmaking van de cloud voor Microsoft SQL Server database & BI oplossingen.

De titels MCTS & MCITP komen te vervallen en worden vervangen door MCSE & MCSA.

 Meer lezen over de nieuwe certificering kan op:
http://www.microsoft.com/learning/en/us/certification/cert-sql-server.aspx

Business Intelligence

Van informatieproductie naar informatiegebruik

Het doel van Business Intelligence is beter inzicht te krijgen in de prestaties van uw organisatie, slimme analyses te maken, betere beslissingen te nemen én de juiste acties te ondernemen. Randvoorwaarde hiervoor is de juiste informatie beschikbaar maken voor de juiste mensen op het juiste moment.

MEER

Microsoft SharePoint

Verbeter productiviteit door samenwerking & delen van informatie

Microsoft Sharepoint is de tool voor het zoeken en delen van informatie en samenwerking binnen een Microsoft Office omgeving. Het werkt als een soort intranet. Sharepoint koppelt op slimme wijze Business Intelligence data en workflow capabilities met data uit uw Office omgeving.

MEER

Microsoft SQL Server

Probleemoplossend vermogen en voorspellende waarde

Het probleemoplossend vermogen van een database valt of staat bij de kwaliteit van data in combinatie met de kwaliteit van de databasestructuur. Dat betekent niet langer onoverzichtelijke decentrale Excel- en accessbestanden, maar 1 centraal eenmalig goed opgezette database als basis voor een gebruiksvriendelijk beheer en onderhoud van uw data.

MEER